تفاوت سنگ چینی و کریستال با مرمریت
در این بخش قصد داریم تا حدودی به تفاوتهای موجود در سنگهای ساختمانی چون چینی ، مرمریت و کریستال بپردازیم که هر کدام به نوعی دارای ص خصوصیات ذاتی میباشند که همین موارد موجب شده تا از آنها در بخشهای مختلفی از ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. به صورت عمده سنگهای مرمریت را با استفاده در بخشهای چون نمای داخلی ساختمان میشناسند و از مشخصات بارز آنها نیز میتوان به تنوع رنگ آنها اشاره کرد. البته در این بین سنگهای چینی و کریستال را داریم که در بعضی از مواقع این دو را به ایک عنوان نام میبرند و برای نمونه با نام سنگ چینی کریستال نیز از آنها نام برده میشود.
سنگ مرمریت نوعی سنگ آهک رسوبی ولی سنگ چینی توده سنگهای آهکی یا دلومیتی هستند که با درجه حرارت و فشار، دوباره متبلورمی شوند. سنگ مرمریت در محیطهای سرپوشیده دوام و ماندگاری بالاتری نسبت به فضاهای باز دارند ولی سنگ چینی برای نما و فضای خارجی کاملاً فنی و صحیح است.
سنگ کریستال یا سنگ چینی همان سنگ مرمریت است ، که در اثر فشار حرارتی ناشی از تزریق ماگمای داغ با فشار زیاد طولانی مدت دچار تبلور شده و دانه بندی آن بصورت بلور و با چشم قابل مشاهده میباشد.سنگ مرمریت میتوان به مقاومت بالا در برابر حرارت و سختی بالای آن نام برد اما مقاومت سنگ چینی در مقابل هوازدگی سطحی و عمقی به طور متوسط خوب و قابل اعتناست.
رنگ سنگ کریستال عموما خاکستری تیره تا روشن با رگههای طوسی و سیاه و زرد میباشد. و سنگ مرمریت در انواع رنگها در کشور ایران تولید و فرآوری میشود. از سنگ مرمریت در بدنه راه پله ها، بدنه پارکینگ ها، کف واحد ساختمانها به کار میرود و از سنگ چینی در نمای ساختمان ها- راه پله ها- سنگ فرش ها- پیاده رو سازی ها- جداول سنگی مصنوعات سنگی و... به کار میرود.